Boswachter Treft Iets Opmerkelijks Aan Bij Verlaten Huis…

Als boswachter zijnde loop je continu door het bos om alles veilig en in orde te houden. Echter, wat deze boswachter op een zondagochtend aantrof in het bos is te bizar voor woorden.

Deze boswachter had al heel wat gezien en gevonden in het bos, maar dit was ook voor hem een nieuwe ervaring. Dit huis, dat er altijd netjes en goed onderhouden uit heeft gezien, was compleet vernield. De eigenaar van het huis is een gepensioneerde goudzoeker die op vakantie was gegaan. De goudzoeker is sinds maanden niet meer thuis geweest. Daarom besloot de boswachter een kijkje te nemen in het verlaten huis.
verlaten-huis
Hij liep het huis in. De vloer kraakte enorm, maar ondanks dat besloot hij toch om verder te kijken. Hij trof gesloopte schilderijen aan en er lagen kapotte stoelen in de achtertuin. Hij liep verder in het donkere huis, maar plotseling stapte hij in een gat dat hij over het hoofd gezien had. Na zijn val van twee meter kon hij zijn ogen niet geloven. Hij bevond zich namelijk in een gat onder het laminaat. Daar bevond zich een deur met een slot. Gelukkig voor de boswachter wist hij hoe hij dit kon openbreken. Bovendien was de deur grotendeels verrot omdat zelfs het dak vernield was en op instorten stond.

Dit bevond zich achter de deur.
Achter de deur lag een stoffige kist die op slot was gezet. Hij besloot om de kist mee te nemen naar zijn blokhut om het verder te onderzoeken. De boswachter vertelt dat de inhoud van de kist flink rammelde. Het moest hier dus gaan om een hoop geld en sieraden. Hij had gelijk. In de kist bevonden zich veel waardevolle sieraden en goudstukken. Na wat speurwerk heeft de boswachter contact proberen te zoeken met de goudzoeker. Toen bleek dat hij helaas op vakantie was overleden. Of dit de werkelijke reden was heeft hij nooit kunnen verifiëren.

kist-met-goud
Goud, hoe ga je er mee om?

De boswachter zag in dat hij de buit natuurlijk niet voor zichzelf kon houden. Toch wilde hij dit kistje met een waarde van 50 duizend euro graag in handen nemen. Daar was de familie het er niet mee eens. Het kwam tot een rechtszaak die gek genoeg werd gewonnen door de boswachter. Het huisje was namelijk zonder enige vergunning in het bos gebouwd en was daarom niet geëigend aan een persoon.

Boze familie
De familie van de goudzoeker is kennelijk erg boos op de boswachter, maar hij trekt zich er niets van aan. Hij vertelt: “Een goudzoeker verstopt niet voor niets zijn goud onder de vloer in een bos. Tegenwoordig ‘verstoppen’ mensen hun geld op een bankrekening.”

Hoax?
Er gaan speculaties rond dat dit verhaal nep zou zijn. Anderen zeggen weer dat dit verhaal oud is, maar er wel genoeg aanwijzingen zijn om er zeker van te zijn dat het echt is. Ook wij konden niet exact verifiëren welke bronnen juist zijn en welke niet. Of het verhaal nou echt is of nep, het blijft een bizarre en opmerkelijke ontdekking.

(Bron)