Dodelijk Virus Doodt Een Man Nadat Hij Gebeten Was Door Een Teek

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je altijd moet oppassen in het bos. Vooral omdat er teken leven. Een tekenbeet op zich kan geen kwaad, maar een teek die kan vele ziektes met zich meedragen. De ziekte van Lyme, Anaplasmose en Babesiose.

Maar één virus was toch wel heel opvallend. Geen enkele wetenschapper herkende dit virus. Een man kwam te overlijden nadat hij 11 dagen daarvoor gebeten was door een teek.

De man was buiten in zijn tuin aan het werk in Bourbon, Kentucky. De volgende dag, vond hij meerdere tekenbeten op zijn lichaam, waarvan een extreem opgezwollen beet op zijn schouder.

og:image

De man kreeg diezelfde dag nog hoge koorts en haastte zich naar het ziekenhuis. Hij werd naar huis gestuurd met een antibiotica-kuur, want ze dachten dat het niet zo ernstig was.

teken 2

Maar de symptomen werden steeds erger en hij ging terug naar het ziekenhuis. Zijn hartslag en bloeddruk waren verhoogd en hij begon zijn bewustzijn te verliezen. Na een aantal bloedtests zagen de artsen dat zijn witte bloedlichamen sterk in aantallen afnam. Ze wisten niet wat ze moesten doen.

Na meerdere orgaanfalen overleed de man.
teken 3

Bij een sectie op het lichaam ontdekten wetenschappers een onbekend virus die verwant is aan het griepvirus. Zij noemden het “Bourbon virus”, naar de locatie waar het ontdekt werd.

teken 4

De wetenschappers denken dat dit waarschijnlijk niet het enigste geval is van dit virus. In ieder geval niet de laatste! Dus pas op als je gaat wandelen, fietsen of andere activiteiten gaat doen in en rondom een bos, controleer ALTIJD op teken!