BBC schrapt laatste drie afleveringen Top Gear

Bij de BBC hebben ze al langere tijd problemen met Jeremy Clarkson, presentator van Top Gear, het bekend en razend populaire autoprogramma. De reden? Hij wordt ervan ‘verdacht’ een BBC-medewerker te hebben geslagen.

De NOS legt uit:

De roemruchte presentator zou gewelddadig zijn geworden omdat bij opnames niet zou zijn gezorgd voor het avondeten. Het incident gebeurde vorige week, maar de BBC zou er pas maandag van op de hoogte zijn gebracht. Een dag later kwam het nieuws over Clarksons schorsing naar buiten. 

Natuurlijk is het niet netjes dat Clarkson iemand heeft geslagen – het is zelfs buitengewoon tokkie-achtig- maar wat is dit voor flauwekul? Dit soort dingen hoor je binnen je bedrijf te houden; er is geen enkele reden om akkefietjes publiekelijk te maken.

Daar komt bij dat de BBC al tijden probeert om Clarkson kalt te stellen. Hij is namelijk, anders dan vrijwel iedere andere BBC’er, niet-politiekcorrect. En tsja, dat mag natuurlijk niet in Publieke Omroepland.

Denk maar terug aan “Kill Them”-Gate: toen Clarkson onvriendelijke dingen zei over stakende Britten die hogere lonen eisen voor minder werk. Of aan het schandaal rond zijn uitspraken over mensen die zelfmoord plegen: hij beweerde namelijk dat, hoewel hij best sympathie kon opbrengen voor mensen die hun eigen leen nemen, hij een absolute hekel heeft aan lieden die dit doen door zich voor een trein te gooien. Dat zijn in zijn ogen egoïsten, puur en simpel.
og:image
Ieder weldenkend mens kan het daar alleen maar mee eens zijn (als je zelfmoord wilt plegen, soit, maar waarom zou je anderen opzadelen met een zwaar psychologisch trauma?), maar dat geldt niet voor politiekcorrect links – niet in Groot-Brittannië en nee, ook niet in Nederland. Dat soort vreselijke waarheden mag je niet zeggen. Doe je dat wel, dan ben je een freak, een keiharde rechtse fascist. En dus moet je van de buis.

Het lijkt erop dat de BBC de ruzie tussen Clarkson en een producer nu gebruikt om hem alsnog te lozen. Gelukkig vinden Top Gear-fans dat geen goed idee en reageren ze massaal woedend.

 

Bron: Dagelijksestandaard