Dove vrouw leert katten gebarentaal

Dove vrouw leert katten gebarentaal

Kim Silva uit Connecticut is haar hele leven al doof. Jarenlang gaf ze les aan dove kinderen op de American School for the Deaf, maar toen ze met pensioen ging, begon ze het lesgeven toch te missen. Ze bedacht een opmerkelijke oplossing: gebarentaal leren aan haar katten. Dat meldt Huffington Post.

Ze kwam op het idee door haar dove kat Bambi. “Ik had het gevoel dat we Bambi meer in het leven konden geven als we haar gebarentaal leerden,” aldus Silva.

Ook begon ze gebarentaal aan haar andere, niet dove, katten te leren. “Bobcat snapte het meteen, maar mijn andere kat Bear was niet geïnteresseerd.” Bambi pakte de gebarentaal het snelst op.

WOORDEN

De katten hebben nu al vele woorden geleerd, waaronder ‘kom’, ‘meer’, ‘zit’, ‘blijf’, ‘high five’, ‘slaap’, ‘cirkel’, ‘speel’ en ‘dans’.

Silva hoopt dat de (onderstaande) video ervoor zorgt dat steeds meer mensen dove katten adopteren en ze gebarentaal leren. “Katten worden steeds interactiever met mensen omdat ze willen communiceren. Mijn katten willen zelfs spelletjes met vreemden doen als ze gebarentaal gebruiken.”

KATTEN-GEBARENTAAL

De katten zelf maken bijna geen gebruik van gebarentaal, wat natuurlijk ook nogal logisch is. Alleen Bambi maakt gebruik van één gebaar. “Bambi wil graag met de bal spelen. Ze gaat rechtop staan en spelt ‘spelen’ in gebarentaal om de bal te krijgen.”

Silva wil uiteindelijk bereiken dat haar katten haar door gebarentaal om eten kunnen vragen.

Bron: Metronieuws