Iemand In Je Omgeving Die Zwanger Is En Rookt? Laat Haar Deze Beelden Zien En Ze Zal Zich Bedenken ..

Ongeboren baby’s die pijnlijke gezichten trekken en heel vaak met hun handen naar hun mondje grijpen. Het zijn beelden waarvan onderzoekers hopen dat ze aanstaande moeders zullen aanzetten om te stoppen met roken. Het contrast met foetussen in de baarmoeder van vrouwen die niet roken, is groot.

Foto boven: Baby in de buik van een roker

Foto onder: Baby in de buik van een niet-roker

De foetussen in de buik van vrouwen die roken, kijken moeilijk en grijpen met hun handen naar hun mondje wanneer hun moeder een sigaret opsteekt. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse universiteiten van Durham en Lancaster.

Professor Nadja Reissland bestudeerde bewegende 4D-beelden en registreerde duizenden kleine bewegingen in de baarmoeder. Aan het onderzoek namen twintig toekomstige moeders deel, vier van hen rookten gemiddeld 14 sigaretten per dag.

Na het bestuderen van scans op 24,28, 32 en 36 weken bleken de foetussen van moeders die rookten opvallend meer met hun mondje te bewegen en zichzelf aan te raken in vergelijking met ongeboren baby’s van niet-rokende vrouwen. Normaal gesproken gaan foetussen hun mondje minder bewegen en zichzelf minder aanraken naarmate de zwangerschap vordert.

“Er is een uitgebreidere studie nodig om deze resultaten te bevestigen”, zegt professor Reissland volgens The Telegraph. De onderzoeker is ervan overtuigd dat deze beelden vrouwen kunnen overtuigen om te stoppen met roken.

Bron: AD