Overheerlijke Sandwich Hacks!

Sandwiches zijn heerlijk – dat is een feit. Maar we krijgen hem vaak nooit zo mooi en lekker als in een lunchroom. De kip valt eruit, de kaas smelt niet goed, de tomaten maken het brood zeiknat. Wees niet getreurd, want er zijn dus echt mensen die je hier een aantal tips over willen geven. Hier zijn ze!

1. Maken die sappige tomaten je sandwich soppig en doorweekt? Dep ze in een stuk keukenrol voordat je ze op je sandwich doet.

2. Als je in iedere hap een stukje spek wilt proeven, dan is dit de methode om dat voor elkaar te krijgen:

3. Als je geen oven hebt, kun je de broodrooster op z’n kant leggen om de kaas lekker te laten smelten.

4. Maak je eigen mayonaise! Een beetje olijfolie, een ei, citroensap en een beetje zout.

5. Wil je geen scheuren of barsten in de sandwich door het snijden? Gebruik dan een pizzasnijder om je sandwich door te snijden.

6. Als je nog een beetje mac and cheese (Amerikaans recept) over hebt, stop dat dan lekker in een tosti. If you have leftover mac and cheese, put it on a grilled cheese sandwich.

7. Als je je brood wilt roosteren aan de buitenkant maar de binnenkant lekker zacht wilt laten, doe dan 2 boterhammen in de rooster tegelijk in plaats van 1.

8. Hoe krijg je ieder stukje van je boterham nou belegd? Op Youtube leggen ze het uit:

9. Als je tortillas breken wanneer je ze wilt vullen, leg ze dan voor 10 seconden even op de grillplaat.

10. Als je een baguette snijd, snijd hem dan maximaal 3/4 door. Anders valt al het beleg er uit!

11. Geen tosti-ijzer bij de hand? Dan pak je toch gewoon een stuk aluminiumfolie en de strijkijzer.

12. Genoeg van die pindakaas en dat vleesbeleg? Gooi je boterham eens in de koekepan, daar wordt ie lekker warm en smelterig van.

13. Jam is ook een goede vervanger voor poedersuiker als beleg op je wafels.

14. Dep je brood met water voordat je hem in de oven doet, daar wordt ie lekker knapperig van.

15. Gebruik een ovenvorm voor muffins om daar een ei en een stukje ham in te doen. Bak het in de oven en je hebt een heerlijke hartige muffin!

16. Wil je cherrytomaatjes op je sandwich, maar heb je geen zin om ze allemaal te snijden? Leg ze dan op een bord en druk een ander bord er stevig bovenop, ze knappen zo allemaal door midden!

17. Heb je een oudere broer die altijd honger heeft of een collega die alles uit de koelkast plundert? Dan is hier de oplossing: een plastic zak met een vies uitziende buitenkant. Ze zullen denken dat het schimmel is en jouw heerlijke sandwich links laten liggen.